Op mijn nachtkastje

20180601_113634Creating sacred space with feng shuilearn the art of space clearing and bring new energy into your life – Karen Kingston 

Dit boek heb ik al heel lang, gekocht in de tijd dat ik me met feng shui bezighield. Karen Kingston wordt beschouwd als de expert op het gebied van Space Clearing door middel van ceremonies en zij is ook degene die de term Space Clearing ‘bedacht’ heeft. In dit boek staan allerlei tips om je huis energetisch te reinigen. Toen ik in dit boek las dat je energielijntjes hebt met alle spullen die je bezit (al je spullen kosten je dus energie!)  heeft het me geïnspireerd om rigoureus mijn huis op te ruimen en dingen weg te gooien en dat gaf me een hoop ruimte. Het boek is in het Engels, het vervolg ‘Weg met de Warboel’ heb ik ook gelezen, maar dat vond ik minder.

 

20180601_113619

Systemisch Coachen – systemisch werk zonder opstellingen – Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder

Dit boek geeft op een heldere en overzichtelijke inzicht hoe mensen onderdelen zijn van verschillende systemen en hoe deze systemen belemmerend kunnen werken en hoe systemisch coachen inzicht kan geven en structuren om deze belemmeringen aan te pakken. Dit boek heeft me een aantal belangrijke inzichten gegeven over een aantal persoonlijke blokkades. Het is prettig en duidelijk geschreven met tips en oefeningen. Ik ben helemaal niet thuis in werken met opstellingen, maar het is goed te lezen en het gaf mij een andere invalshoek. Aanrader!

 

20180601_113648Heal Your Wounds & Find your True self – finally, a book that explains why it’s so hard being yourself – Lise Bourbeau
Wat ben ik blij dat ik in de tweedehands winkel tegen dit boek ben aangelopen! In dit boek staat uitgelegd dat je als ziel hier gekomen bent om een of meerdere ‘zielewonden’ te helen. Het heeft mij een handvat gegeven om op een andere manier op iemand in te tunen en zo van binnenuit de healing te richten. Duidelijk geschreven, pijnlijk confronterend ook, maar de toon is heel respectvol en prettig. Ik had nog niet eerder van deze schrijfster gehoord, maar ik heb meteen het vervolg besteld. Geen luchtige kost, maar wel waardevolle inzichten.

More to come…

%d bloggers liken dit: