Sigils

Via Airbnb kun je niet alleen kamers boeken, maar ook ervaringen, zo blijkt 🙂 Dat klinkt heel futuristisch, maar het gaat hier om verschillende workshops en activiteiten die worden aangeboden. Toen ik voor een trip naar het eiland Gozo, op Malta een kamer had geregeld, viel mijn oog op de ervaring ‘Sigils maken’.
Ik had nog nooit van sigils gehoord, maar het zag er wel heel interessant uit. In mijn woorden: sigils (vertaling: zegels) maak je door de woorden van een gekozen affirmatie om te vormen tot een tekening. Het gaat erom dat je de affirmatie als het ware ‘vangt’ in tekens en hem op een kleiplaatje tekent en dit plaatje versiert, zodat je het bijvoorbeeld op kunt hangen. Leuk en fascinerend!
Zodoende stond ik dus op 28 mei op de stoep van Studio 38, een kleine sfeervolle kunstgalerie, voor mijn geboekte ervaring. Beneden was de galerie met veel heel mooi houtwerk (helaas te groot en te zwaar om mee te nemen in het vliegtuig) en boven was de ruimte voor de workshop. Sarah was heel vriendelijk en vertelde me over de verschillende manieren om van een affirmatie tot een sigil te komen.
Op voorhand dacht ik dat ik het moeilijk zou vinden om een keuze te maken, maar na een beetje aftasten kwam ik eigenlijk als vanzelf tot een ontwerp. Tussen het creatieve proces door wist Sarah ook heel veel te vertellen over het eiland Gozo en verschillende sjamanistische stromingen en rituelen, het was een hele boeiende ochtend. In de middag heb ik bij haar ook een workshop amuletten gedaan, dat was ook heel boeiend en ik ben erg blij met mijn prachtige amulet die gelukkig heel is overgekomen.
Het maken van sigils heeft me wel meer gegrepen dan het maken van amuletten, het is zo’n fijn en creatief proces (lekker ook met kraaltjes in de weer, dat vind ik altijd leuk). Thuis heb ik meteen allemaal kleiplaatjes gemaakt om zelf aan de slag te gaan. Ik merk wel dat je in een workshop van een ochtend wel de basis, maar zeker niet alles kunt leren. Helemaal zelf maken voelt ook wel anders dan als je dingen kunt vragen, maar omdat het een intuïtief proces is, is het ook een kwestie van gewoon doen. Gelukkig is er ook van alles te vinden op internet, dus lekker aan de slag ermee. Ik ga hier vast nog wel meer mee doen.
Het is sowieso leuk om iets totaal anders te doen dan wat je normaal doet. Voor mensen die naar Gozo gaan, raad ik het zeker aan om deze aparte vakantie-ervaring te boeken. (Studio38gozo)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: